Review: bijtspeeltje Ana Banana Oli & Carol

Wat: bijt- en badspeeltje in de vorm van een banaan
Merk: Oli & Carol
Leeftijd: vanaf 4 maanden
Testleeftijd: 4,5 maand
Waar te koop:
https://www.grasonderjevoeten.nl/
https://www.ilovespeelgoed.nl/

Toen ik een foto voorbij zag komen van dit grappige speeltje kon ik het niet laten om het voor Fosse te kopen. Bij tijd en wijle gaf ik het aan hem maar hij keek er niet naar om. Niet zo gek want hij kon ternauwernood iets zelf vasthouden, laat staan er actief iets mee doen. Maar daar is de laatste weken verandering in gekomen. Hij grijpt, stopt het in zijn mond, toont interesse en laat ze met dezelfde vaart weer op de grond vallen.
Het speeltje is er in meer van zulke grappige vormen (maar ik vond eentje wel genoeg haha) en is gemaakt van natuurrubber en gekleurd met plantaardige kleurstoffen. Dat laatste vind ik altijd een beetje nietszeggend, want dat betekend natuurlijk niet dat het dan gelijk ook veilig is. Gelukkig is het gecertificeerd niet giftig, daar moeten we het dan maar mee doen.
Het speeltje voelt heerlijk soepel en er zit geen gaatje in zodat het ook veilig in bad gebruikt kan worden zonder dat er schimmel aan de binnenkant ontstaat. De meerwaarde van een banaan in bad heb ik nog niet zo ontdekt maar als bijtspeeltje vind ik hem hartstikke leuk. Super grappig toch dat het net lijkt alsof hij een banaan zit te eten? “Ja wij doen Rapley” zeg ik er dan bij, “we geven hem hele stukken”. Of “Fosse heeft zijn eerste hapje gehad”. Nou ja mogelijkheden genoeg dus. En Fosse? Die vindt het allemaal prima zolang hij er maar op mag kauwen en het vervolgens weer mag laten vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *