Waszen

“Kun jij Fosse even bij je houden?” vraag ik aan mijn man
“Ja maar, ik wilde nog wat dingen doen.” zegt hij.
Ik: “Ik moet echt even wat aan de luierwas doen.”
Hij: “Ja maar, ok, geef maar hier.”


In de babykamer, die ik eigenlijk beter luierkamer zou kunnen noemen want daar liggen altijd de bergen was en wordt Fosse verschoond, ligt een berg met gewassen luierwas. Tijd om de boel eens goed te ordenen.
Lijkt een vervelend klusje, maar stiekem vind ik dit dus heerlijk. Even geen kinderen om me heen. Orde aanbrengen in deze overzichtelijke chaos maakt me bovendien helemaal zen. Goeie smoes dus om even weg te vluchten en werkt altijd! Want mijn man heeft helemaal geen zin in die luierwas, dat is meer mijn taak. Dus zit ik heerlijk tenmidden van alle fris gewassen luiers, billendoekjes, boosters, inlegvellen, overbroekjes op de grond op mijn dooie akkertje de luiers weer klaar te maken voor gebruik. Ik heb lekker veel verschillende systemen dus het blijft gevarieerd werk. Haha.


En uiteindelijk als alles gesorteerd en opgevouwen is ruim ik de lade weer in en de bak op de commode en de kastjes met luiers boven de commode. Alles heeft een vaste plek.

Tenminste… zo lang als het duurt want net als in de luiers hou ik ook van variatie in het opruimen. Of misschien vind ik het stiekem gewoon wel fijn om nog even wat langer in de babykamer te blijven hangen in mijn eigen was-zen-bubbel. Laat mijn man het maar niet horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *