Luier review: Tickle Tots (snap-in-one/overbroekje)

Merk: Tickle Tots

Soort: Snap-in-one (overbroekje is ook los te gebruiken)

Geteste maat: One size

Aantal kg’s: 4-16kg

Waar te koop:

Testoordeel

Gebruiksgemak: Heel makkelijk in het gebruik

Pasvorm: Heel erg mooi slank luiertje dat mooi zit

Absorptie: Goed. Ik heb de luier nu een keer of 4 gebruikt na het voorwassen en ik heb nog geen enkele keer lekkage gehad.

Comfort: Luier sluit heel mooi aan, de buitenste randjes zijn van fleece.

Droogtijd: Prima, de inklikbare inleggers drogen vrij snel doordat de dikste inlegger niet volledig doorgestikt is en je deze dus open kunt vouwen.

Persoonlijke ervaring


Getest vanaf 4 maanden met 5,5 kg. Toen ik de Tickle Tots snap-in-one voorbij zag komen was ik gelijk verliefd op de lieve printjes. Omdat ik nog op zoek ben naar een systeem wat zowel makkelijk als lekvrij is voor op de kinderopvang waar Fosse binnenkort gaat starten besloot ik er toch maar eentje aan te schaffen en uit te testen. En daar heb ik geen spijt van! De luier is duidelijk van goede kwaliteit, de pul van het overbroekje is dubbel waardoor je nog minder snel druklekkage krijgt en het broekje sluit mooi aan in de liezen. Bovendien is het niet zo’n dik pakket. Ik heb de luier getest met beide inleggers er in geklikt voor de absorptie. De eerste keren zat wel gelijk het overbroekje ook onder de poep waardoor het in de was moest met de inleggers mee. Dat is het nadeel van dat er geen elastieken in de inleggers zitten. Maar ondanks dat Fosse in de draagdoek heeft gezeten en ik soms best wat tijd tussen het verschonen heb zitten is hij nooit doorgelekt. De poep blijft netjes binnen de elastieken, de dubbele lekgootjes maken de pasvorm extra geschikt hiervoor. Ook lekkage van plas heb ik nog niet gehad.
Toen het overbroekje een keer niet gelijk vies was greep ik gelijk de kans om het ook als overbroekje te testen. En ook als overbroekje is het een hele mooie luier. Ik testte hem over de hu-da voorgevormde luier en over de Little Lamb maat 1, het is dan wel even iets beter zoeken om hem er echt goed overheen te krijgen en te zorgen dat er niks uit steekt. Dit komt doordat de luier niet erg breed is. Maar dit maakt dat hij dan daarna ook echt heel erg mooi zit. Ook als overbroekje is Tickle Tots geslaagd! Ik vind het persoonlijk ook echt een voordeel dat de luier sluit met klittenband. Dit is mooi slank ook weer en goed terug te vouwen op de wastabs.

Voordelen

  • Prachtige printjes
  • Hoge kwaliteit
  • Dubbele lekgootjes
  • Dubbel pul
  • Slanke pasvorm
  • Goede absorptie
  • Simpel systeem

Nadelen

  • De luier valt vrij smal en zal dus niet over elke voorgevormde luier passen
  • Doordat er in het overbroekje bij de randjes bij de benen een stukje stof zit moet het sneller in de was

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *