De gebruiksaanwijzing van een nachtbaby

Het is vijf uur in de ochtend als ik wakker wordt van Fosse die wil drinken. Normaal slaapt hij daarna altijd verder, het is tenslotte nacht. Normaal kwam hij eigenlijk ook altijd om een uur of drie/vier. Vijf uur is rijkelijk laat voor hem. Na het drinken ligt hij te kirren en elke keer als ik hem aankijk begint hij te lachen. Het is een kleine boef.

Wakker

Mijn conclusie is helaas dat de kleine man niet meer van plan is om te gaan slapen, ongeacht wat de plannen van zijn ouders zijn. Oh nee, wat nu weer? Ik vind vijf uur of zes uur echt geen tijd om op te staan. Buiten is het nog donker al hoor ik stiekem wat vogeltjes fluiten. Het heeft ons wat tijd gekost om Lucas zo ver te krijgen dat hij dat niet meer deed, gaan we nu weer opnieuw beginnen?

Ik geef Fosse zijn speen en lees wat op mijn telefoon. Voor mij niet de beste methode om straks weer in slaap te vallen maar soms helpt het wel om hem even geen aandacht te geven.

Helaas voor mij, graaiende grijparmpjes proberen mijn telefoon uit mijn handen te meppen en als hij even oogcontact weet te maken kraait hij het uit van plezier. Ik weet al wat er gebeurt als ik hem nu ga proberen te laten slapen. Dan wordt hij boos en gaat hij héél hard huilen. En niet slapen, dat is nog het ergste.

Control+alt+delete

Ik wil het liefste dit programma afsluiten maar het is vastgelopen, ik probeer control+alt+delete, probeer dat maar eens op je Mac, werkt niet. Fosse is denk ik ook een Mac want het werkt niet. Ik kan alleen de gebruiksaanwijzing niet vinden waar de toetsencombinatie in staat om zijn verkeerd ingestarte vastgelopen wakker-programma te stoppen.

Ik besluit hem maar mee naar beneden te nemen en een boterham te gaan eten want ik heb honger en ik geloof niet dat Fosse snel weer gaat slapen. Jammer voor mij, maar als ik hem nu even meeneem en dan weer probeer dan wil papa misschien in de ochtend met hem opstaan en mij nog even laten liggen. De moeite van het proberen waard.

Vrolijke nacht

Ik besluit om de computer aan te zwengelen nu ik toch in de control+alt+delete-modus zit en deze blog te gaan schrijven onder het genot van een boterhammetje met pindakaas, mijn ultieme nachtvoeding als ik weer eens hongerig ben geworden van het borstvoeding geven. Tijdens het boterham smeren ligt Fosse vrolijke kirrend in de box te spelen maar helaas voor mij begint hij na een regel of zes geschreven te hebben te mopperen en steeds harder te huilen. Ik probeer nog een aantal keer zijn speen te geven of een speeltje zodat ik in ieder geval mijn blog af kan maken. Ik ben hier nu eenmaal aan begonnen. Helaas pindakaas heeft Fosse besloten dat het genoeg is, af en toe is hij ineens stil maar verder is hij behoorlijk boos aan het gillen. Hij wil niet in de box liggen maar bij mij, of zou hij willen slapen?

Gebruiksaanwijzing

Ik zoek nog even tevergeefs naar de gebruiksaanwijzing. Elke keer als ik net denk dat ik ‘m gevonden heb blijk ik toch een ander typenummer te hebben of mijn gebruiksaanwijzing verouderd.

Helaas werkt het met kinderen niet zo dat je in de gebruiksaanwijzing kunt kijken. Soms denk je gevonden te hebben hoe iets werkt en dan besluit je kind weer iets te veranderen. Ik was alleen even vergeten hoe snel dat bij baby’s gaat. Iets wat de ene dag werkt en de dag daarna ook kan op dag 3 volslagen verkeerd uitpakken en konden ze eerst nog geen speeltje raak grijpen, een week later kunnen ze het opeens wel.

Naar bed

Tijd om naar bed te gaan. Fosse heeft het helemaal gehad en ik kan toch niet schrijven zo. Jammer maar helaas. Eenmaal in bed moet ik wel nog even aan de slag want hij is niet van plan zich zo snel over te geven aan de slaap. Om een uur of 6 lukt het en kan ik hem weer terugleggen in de co-sleeper naast papa, ik stop oordopjes in mijn oren en kruip diep onder de dekens in de hoop dat ik nog een paar uurtjes kan slapen. Op naar een nieuwe dag met nieuwe ontdekkingen en een nieuwe pagina in de gebruiksaanwijzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *