Koningsdag 2019

De stand van zaken na koningsdag 2019, min al het zelf gekochte speelspul want dat was mee naar bed.

Ik had nog een verslag willen schrijven over koningsdag 2019 maar doordat we gelijk daarna op vakantie gingen is het er nog niet eerder van gekomen. Koningsdag 2019 op het Bredewegfestival was weer een geslaagde editie, ik weet niet meer waarom ik vorig jaar dacht wel een jaartje over te kunnen slaan want dit is echt veel te leuk om te missen.

Eigenlijk was ik van plan om niets te verkopen want dat is zo’n gedoe altijd en ik wilde zelf rondlopen met de kinderen en tweedehands kleding kopen. Maar ja toen besloten de kinderen zelf dat ze spulletjes wilden verkopen, ook omdat papa had gezegd dat er geen ‘nieuw’ speelgoed kon komen voor ze oud speelgoed hadden weggedaan. Plan mislukte een beetje, ze wilden alleen dingen weg doen die juist nog leuk zullen zijn voor Fosse dus uiteindelijk voorzagen wij ze van spulletjes om te verkopen.

Op het allerlaatste moment zocht ik de kleertjes en luiers uit die te klein waren geworden en propte ze in twee dozen.

We vertrokken op de dag voor koningsdag al naar Amsterdam en sliepen uiteindelijk heel knus met z’n vijven in mijn oude kamertje. Daar staat tegenwoordig een stapelbed met tweepersoons onderbed, matras op de grond voor Lotte en Fosse sliep uiteindelijk maar in de wagenbak waar ik hem gauw uitplukte en meenam naar een andere kamer voor de nachtvoedingen want hij wil het nog wel eens op een brullen zetten. We hadden een wonderlijk goede nacht en zaten pas ergens tegen 8.30 u aan het ontbijt. Laat voor koningsdag maar het was erg regenachtig en nog behoorlijk rustig buiten.

Om 9.30 zat ik buiten met de kinderen en onze spullen. Ik besloot het gewoon te proberen en te stoppen wanneer ik geen zin meer had. En het liep hartstikke goed! Mensen waren enthousiast over de kleertjes en de bak werd steeds leger en leger. En tot mijn stomme verbazing kwamen er ook mensen op de wasbare luiertjes af. Jonge ouders in wording die het graag wilden proberen, er over hadden gelezen of een consult hadden gehad. Met veel plezier deelde ik ze mijn kennis en verkocht ik ze voor weinig wat luiertjes die Fosse te klein waren geworden. Echt heel leuk dat er mensen in geïnteresseerd zijn en ik ze op deze manier een beetje op weg kon helpen.

Om 11.30 u besloot ik dat het wel mooi geweest was, mijn bak met kleertjes was bijna leeg, de kinderen zaten inmiddels bij de poppenkast en mijn buurvrouw had zo veel spullen dat ze best wat extra ruimte wilde. Op de valreep verkocht ik nog wat luiers en laatste kledingstukken en pakte ik mijn boeltje in.

De rest van de dag besteedde ik met mijn gezin rondslenterend door de straten. In wisselende samenstellingen. Ik ging op pad met Lotte, we kochten een grote bak met loomspulletjes. Een rage die al lang voorbij is, maar onze kinderen waren toen nog te klein en nu vinden ze het hartstikke leuk. We hebben er al de hele vakantie plezier van.

Ik ging ook op pad met Lucas, want met papa geld uitgeven lukte haast niet. Hij kocht wat speeltjes en een drakenknuffel en was helemaal gelukkig.


Ik ging ook op pad met beide kinderen, om 15.00 u mochten ze van ons bij de snoepkraam iets uit gaan zoeken. Ze wisten al precies wat dat moest worden en waren er helemaal gelukkig mee allebei.

We ging ook nog wat maken.

En dit was het geweldige eindresultaat:

De vleugels kunnen op en neer bewegen.

We aten wat bij de vele foodtrucks en vermaakten ons bij repair kids waar een hele berg oude apparaten lag.

En zo gingen we naar huis met een oude brace, spiralen, klankschalen uit oude telefoons, een stok met slingers er omheen, een berg speelgoed, een bak houten kralen, wat kleding voor Fosse en wat kleding voor Lucas, een paar superstoere laarzen, een heleboel loomspullen, een speeltje voor Fosse wat de kinderen hebben gekocht en nog veel meer.

Vooral dat laatste, mijn man heeft flink lopen mopperen over het feit dat we met meer naar huis gingen dan we waren gekomen. Dat was toch niet helemaal de bedoeling. Sorry schat, mijn schuld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *