Een avondje luieren met vriendinnen. Dat is best hard werken!

Ik verspreid graag het wasbareluierevangelie. Ik ben enthousiast en dat mag iedereen weten. In het begin was dat niet hoor, ik schaamde een beetje voor die gekkigheid. Ik moet het weer een anders doen dan de rest en ik kende eigenlijk niemand die ze gebruikte. Grappig genoeg wilde een goede vriendin er ook aan beginnen. Allebei zwanger van ons derde kind hebben we heel wat wetenswaardigheden uitgewisseld. Dat was heel fijn! Uiteindelijk was mijn man, die eerst tegen was, de gene die op liep te scheppen over de wasbare luiers. Daardoor ontdooide ik zelf ook langzamerhand een beetje.

Inmiddels ben ik een redelijk door de wol geverfde wasbare luier gebruiker en heb ik ontzettend veel geprobeerd en al aardig wat kennis opgebouwd. Ik vind het erg leuk om deze kennis te delen en mensen enthousiast te maken voor die gekke wasbare luiers.

Twee vriendinnen van de zwangerschapsgym waarmee ik altijd contact heb gehouden gaven aan dat ze er ook wel eens over gedacht hebben maar niet wisten waar te beginnen. Dus ik stelde voor om ze eens wat te laten zien. Dat vonden ze een goed idee.

Gisterenavond was het zo ver, de twee dames, hun baby’s en de partner van één van de twee kwamen een avondje luiers kijken, voelen en bestuderen. De avond begon al goed want de mama van de jongedame op de foto had geen luiers bij zich. Ik heb ergens nog wel een pak wegwerpluiers maat 2 liggen, maar daar past ze al lang niet meer in. Ik stelde voor dat ze een wasbare luier zou lenen en dat wilde ze wel. Kon ik haar gelijk laten zien hoe wasbare billendoekjes werken en hoe je de luier goed om doet.

We hezen haar in een Bamboozle maat 2 met een petit lulu overbroekje (one size) met een inlegvelletje en vanwege de luieruitslag Heilwolle. Haar romper kon nog net dicht en het broekje zat al strak met de wegwerpluier maar zelfs die ging er nog overheen. En zij zelf vond het allemaal prima.

Daarna aten we van de meegebrachte tompoucen en dronken we wat en toen gingen we echt beginnen. Ik had van te voren vanalles uitgezocht en netjes gesorteerd waardoor we keurig soort voor soort konden bekijken. We gingen van all-in-ones naar Pockets naar snap-in-ones naar tweedelig en we eindigden met de prefolds, hydrofielen en strikluiers. Uiteindelijke duizelde het zelfs mij een beetje. De tafel was inmiddels bezaaid met luiers en het was een grote chaos geworden. Alleen maar goed, we zijn er echt in gedoken.

De luiers werden uitgebreid bekeken, sommige gelijk terzijde geschoven (all-in-ones vaak lekkage? Laat maar dan. Strikluiers, “ga ik echt niet aan beginnen”.) en anderen met interesse bekeken. En de vader die mee was gekomen maakte notities op zijn telefoon en aan het einde van de avond wist hij wat hij wilde. Heel leuk om te merken!

Ik denk dat we de avond wel een succes kunnen noemen. Hoewel de hoeveelheid informatie groot was en iedereen zich een beetje uitgeknepen voelde aan het eind van de avond wisten ze wel veel beter wat er te krijgen is en wat ze willen. Ik ben erg benieuwd naar de eerste wasbare luier verhalen!

En vanmorgen kreeg ik nog een ander bericht. Het meisje van de foto was bij thuiskomst eigenlijk gelijk in slaap gevallen dus ze besloten de gok te wagen en de luier aan te laten. Ik gaf nog als tip om even aan de achterkant te voelen of de voorgevormde luier daar nog droog was en dat was zo dus ik had er wel vertrouwen in. De volgende morgen kreeg ik bericht dat ze droog was gebleven. De luier zelf was wel goed nat, maar geen lekkages en haar luieruitslag was bovendien veel minder. Super!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *