Luier review: strikluiers


Merk: Disana en popolini

Soort: Strikluier

Geteste maat: één maat

Aantal kg’s: 2-25 kg (bij benadering)

Waar te koop:

Testoordeel

Gebruiksgemak: Als je het door hebt redelijk, al blijft het met natte lintjes en poep aan de buitenkant in combinatie met lintjes een beetje gepiel.

Pasvorm: Kan helemaal worden aangepast aan je kindje

Absorptie: De luier zelf absorbeert voldoende voor een newborn

Comfort: Heerlijk zacht en flexibel

Droogtijd: Snel

Persoonlijke ervaring

Ik vond strikluiers er maar ouderwets uitzien. Ik kocht ze in eerste instantie dan ook niet, ik vond de vrolijke gekleurde luiers veel leuker en bovendien leek het me erg ingewikkeld.
Toen Fosse er eenmaal was merkte ik dat ik toch andere eisen had waar een luier voor mij aan moest voldoen. Ik wilde mijn kleine spillebeen bijvoorbeeld niet opschepen met een al te dik pakket en het moest ook lekker zacht zijn. Toen ik op een goed moment toch besloot maar eens een strikluier te proberen was ik eigenlijk gelijk verkocht. Zo lekker zacht en in de newbornvouw heel mooi passend ook voor die hele kleine baby’s. Er hoeft dan zelfs nog geen extra absorptie worden toegevoegd. En ik vond het heel erg schattig staan en inderdaad lekker ouderwets.

Voordelen

  • Past eigenlijk altijd
  • Is lekker zacht en flexibel
  • Voor een newborn absorbeert de luier op zich voldoende
  • Droogt snel door dat het in feite een grote dunne lap is

Nadelen

  • De lintjes gaan snel in de knoop in de was
  • Zelfs als ik de luier bij de billetjes een extra ‘rolletje’ geef en instopt loopt de poep er meestal langs in het overbroekje
  • Als je kindje groter wordt moet je boosters gaan toevoegen voor meer absorptie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *