Luier review: Milovia newborn overbroekje

Fosse 10 dagen oud (3,5 kg), de eerste keer in een wasbare luier.

Merk: Milovia

Soort: Overbroekje

Geteste maat: Newborn

Aantal kg’s: 2,5-7 kg

Testgewicht: 4 – 6,5 kg

Waar te koop:

Testoordeel

Gebruiksgemak: Redelijk goed

Pasvorm: Niet geschikt voor over voorgevormde luiers, met een inlegger zit het overbroekje heel mooi.

Comfort: Mooi zacht overbroekje

Persoonlijke ervaring

 

Toen ik de Milovia newborn overbroekjes zag was ik snel verliefd op de lieve printjes. Ik las er bovendien veel goede verhalen over. Toen mijn baby er echter was bleek ik toch minder groot fan. Ik vond ze niet mooi zitten en ik vond die drukkertjes maar gedoe. Ze sloten ook niet mooi aan bij de beentjes, wat ik ook probeerde. Een vriendin die ze gebruikte in combinatie met Bamboozles was wel fan. Ik besloot ze op te bergen, echt afscheid er van nemen kon ik niet, daarvoor vond ik ze veel te mooi en goed van kwaliteit. Ik hoopte dat ze als Fosse wat groter was beter zouden zitten.

Wat ik toen nog niet wist was dat deze overbroekjes gewoon niet zo geschikt zijn voor een tweedelig systeem met voorgevormde luiers. Ik probeerde het nog een paar keer maar het bleef moeilijk ze goed sluitend over een voorgevormd broekje te krijgen. Waar ze wél heel geschikt voor zijn ontdekte ik pas toen Fosse al een maand of 4 oud was. Toen stopte ik er namelijk een inlegger in omdat de voorgevormde luiers allemaal in de was zaten. En ineens bleek het broekje prachtig aan te sluiten en vormde het samen met de inlegger een mooie slanke luier. Dus dát was het! Het is maar goed dat ik het nog niet had opgegeven.
Inmiddels is Fosse ruim 6,5 kg maar ik gebruik de Milovia newborn overbroekjes nog steeds met veel plezier in combinatie met een inlegger.

Voordelen

  • Vormt in combinatie met inleggers een mooi slank systeem.
  • Heeft voor en achter zachte flapjes van fleece waar een inlegger achter kan worden gestoken.
  • De overbroekjes zijn zacht en van goede kwaliteit.
  • Ze hebben super lieve printjes.

Nadelen

  • Past niet goed over voorgevormde luiers
  • Heeft geen dubbele lekgootjes
  • Doordat je ze met inleggers gebruikt worden de overbroekjes sneller vies. De ontlasting gaat er nogal eens naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *