Luier review: Close pop-in (snap-in-one/sio)

Merk: Close

Soort: Snap in one / sio

Geteste maat: One size

Aantal kg’s: 3,5-16 kg

Getest met aan kg’s: 3,5-6,5 en 18 kg

Waar te koop:

Testoordeel

Gebruiksgemak: Het in elkaar zetten is even wennen, maar daarna in 1x goed om te doen

Pasvorm: Op de verkleinstand zit er wel een beetje gekke bobbel bij de beentjes, maar verder zit de luier erg mooi.

Absorptie: In het begin hebben we de pop-in als nachtluier gebruikt, de absorptie is best goed, maar helaas hebben we wel steeds snel lekkage aan de voorkant bij het klittenband.

Comfort: Luier is soepel, striemt niet en zit mooi

Droogtijd: Doordat de luier er in geklikt zit en losgemaakt kan worden en er een aparte booster in zit is de droogtijd redelijk. Het is wel bamboe, dat droogt trager dan puur katoen.

 

Persoonlijke ervaring

Ik vind dit persoonlijk een van de mooiste luiers die er zijn en ook qua gebruiksgemak zijn ze heel fijn. In het begin toen Fosse nog niet geboren was heb ik ze een tijdje als nachtluiers gebruikt met mijn oudste zoon. Hij paste ze nog net met zijn 18 kg en met de nachtboosters absorbeerden ze voor hem genoeg. Hij vond ze alleen toch niet helemaal lekker zitten, voornamelijk omdat ze te strak om zijn benen zaten. Dat was natuurlijk ook niet zo gek, hij was gewoon eigenlijk al te groot voor deze mooie luiers. Dat vond hij wel heel jammer want hij vond ze prachtig.
Met Fosse hebben we ze later ook eerst als nachtluiers gebruikt toen we net begonnen met wasbare luiers. Al snel was dat niet meer genoeg en zijn we op andere nachtluiers overgestapt. De pop-in hield hem echter nog steeds een stuk droger dan de wegwerpluiers die we de eerste 10 dagen gebruikten.
De pop-ins zijn echt hele fijne luiers maar helaas hebben we als we overdag iets te lang niet verschonen (4 uur in plaats van 3 uur door een slaapje oid) of Fosse een keer veel plast snel lekkage aan de voorkant. De luiers zijn dan aan de achterkant nog niet nat en dus niet verzadigd. Het is een beetje een zoektocht naar hoe we de luier het beste werkend kunnen krijgen. Voor nu lijkt het er op dat ik de luiers te strak dicht deed. Het klittenband zit aan een rekbaar stukje waardoor je de neiging hebt het lekker strak te trekken, net zoals bij wegwerpluiers. Maar dit geeft waarschijnlijk druklekkage. Ik blijf het toch steeds proberen want ik vind ze veel te leuk en fijn om niet te gebruiken. Bovendien ben ik verwend met andere luiers die echt zelden tot nooit lekker terwijl ik bij mijn oudste met de wegwerpluiers veel vaker lekkage had dan nu met de close pop-ins. Het is allemaal maar relatief.

 

Voordelen

  • Makkelijk om te doen
  • Prachtige prints
  • Mooi systeem

Nadelen

  • Overbroekje heeft een absorberend deel en kan dus maar één keer gebruikt worden. Werkt dus meer als een all in one, daarbij gooi je ook alles tegelijk in één keer in de was.
  • Lekt wat sneller door dan tweedelige systemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *