Emmerbaby

 

Afgelopen weken volgde ik een cursus babymassage. Een echte aanrader, maar daarover later meer. Een van de dingen die ik daar leerde was hoe fijn een baby het vindt om te badderen in een emmer. Het is het idee van een tummy tub, maar een emmer is nog wat rechter waardoor je kindje echt wat meer klem zit. Het was voor Fosse altijd echt een toetje na de massage. Hij zat dan echt te genieten, met zijn teentjes te spelen en flink te spetteren. Dat was het moment dat ik besloot om ook een emmer te gaan halen. Een doorzichtige zodat ik wel goed kan zien hoe hij er in zit. Dat was nog best lastig maar bij de action scoorde ik er eentje met een blaadjesmotief. Een emmer van 12 liter maar 10 liter was ook prima geweest op dit moment.
Het idee is dat je je kindje met zijn beentjes gekruist voor z’n buik en z’n ruggetje tegen je aan in de emmer laat zakken tot hij met zijn billen de bodem raakt. Je zorgt dan dat de voetjes echt goed naar boven zitten, naast elkaar of gekruist. Daarna draai je de emmer zo dat je je baby aan kunt kijken. Je kunt je baby los laten tijdens het badderen maar uiteraard nooit alleen. Je moet er altijd direct naast blijven staan om in te kunnen grijpen indien nodig.

Het fijne van deze methode vind ik dat je geen glibberige baby in bedwang hoeft te houden. Doordat ze met de voetjes omhoog zitten kunnen ze zich niet afzetten. Ze zitten precies tot hun schoudertjes in het water als hun billen de bodem raken. Doordat ze eigenlijk behoorlijk klem zitten kunnen ze niet echt met hun hoofdje onder water komen. Ze vinden het heerlijk om zo klem te zitten, tenslotte hebben ze in de buik ook een hele tijd heerlijk in een warm badje klem gezeten. Wat zal dat dan fijn en vertrouwd voelen.

Wat Fosse ook heel leuk vindt is dat je zo goed bij je tenen kunt zonder er echt moeite voor te hoeven doen. Je kunt ze eindeloos bestuderen en voelen zonder dat ze wegglippen. Dat is geweldig als je net ontdekt hebt dat je ze hebt!

Naast spelen en spetteren vindt Fosse het ook heerlijk ontspannend. Meestal eindigt hij het emmeren met in zijn ogen wrijven en lekker een beetje dobberen met zijn duim in zijn mond. Heerlijk toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *