Poepvlekken!

Je wast je luier keurig volgens je zorgvuldig samengestelde routine. Je dumpt je waszak met vieze luiers met het koordje niet dichtgetrokken in de trommel, doet er wat wasmiddel en blauwe biotex bij en doet een koude voorwas waarmee je zoveel mogelijk troep er uitspoelt. Daarna draai je keurig met de aanbevolen dosering wasmiddel plus wat blauwe biotex een lang wasprogramma op 60 graden. De luiers komen er heerlijk geurend uit en je gaat ze ophangen. En dan zie je het: Weeeeh poepvlekken!

Grote gele vlekken ontsieren je mooie schone luiers, het zit overal, op je boosters, op je voorgevormde luiers, op je strikluiers. De ene luier ziet er nog viezer uit dan de andere. Je steekt je neus er in, snuift eens diep en je ruikt: wasmiddel. Lekker fris en fruitig wasmiddel.

De kleurstof van de poep van je baby, dat gele prutje wat je baby produceert gedurende de eerste maanden waarin het alleen maar melk drinkt, veroorzaakt deze vlekken. Daarna worden de vlekken kleuriger heb ik me laten vertellen door wat er gegeten wordt. De luiers zijn schoon maar ze lijken vies. Alle bacteriën zijn dood, de prut is keurig het riool in gespoeld maar toch zien ze er vies uit.

De leukste grap is, de kleur trekt een heel eind weg in zonlicht. Zelfs buiten leggen op een bewolkte dag kan helpen. In de winter is het alleen niet zo aantrekkelijk om je luiers buiten te hangen. Dus neem ik de poepvlekken maar even voor lief. Ze trekken trouwens na een aantal keer wassen ook wel weer weg.

Laatst had ik het echter op mijn heupen en was ik de vlekken zat. Het was buiten prachtig zonnig en… het vroor dat het kraakte. Ik deed gauw een luierwas en hing alles buiten aan de droogmolen. En inderdaad, toen ik de luiers aan het einde van de dag binnenhaalde zagen ze er een stuk frisser uit en waren de meeste vlekken verdwenen. Ze voelden trouwens ook een stuk frisser, half bevroren luiers van de waslijn halen zorgt voor verkleumde vingers. De volgende lading moet nog maar even wachten tot het weer wat warmer is.

Één voordeel, poepvekken in kleding heb ik eigenlijk nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *