Luier review: Totsbots easyfit star (aio)

Merk: Totsbots

Soort: Easyfit star (all in one)

Geteste maat: maat 2

Aantal kg’s: 4-16 kg

Waar te koop:

Testoordeel

Gebruiksgemak: Heel erg makkelijk

Pasvorm: Door drukknoopjes op maat verstelbaar maar in het begin nog wel een dik pakketje

Absorptie: De absorptie is redelijk

Comfort: Lekker zacht zittende luier

Droogtijd: lang

 

Persoonlijke ervaring

Toen ik wilde starten met wasbare luiers leek de all-in-one-luier (aio) me veruit het prettigst en meest geschikt. Al lezende kwam ik er achter dat dit toch misschien wel anders lag. Ik kocht in elk geval een aantal aio’s om eens te testen, de Totsbots easyfit star is daar een van. Een prachtige luier om te zien, de printjes van Totsbots zijn vaak om van te watertanden zo vrolijk en kleurrijk. Ik vond de luier toen Fosse een newborn was nog wel erg groot. Bovendien vond ik een tweedelig systeem gelijk al prettiger. Met 4 maanden, maat 62 en 5,5 kg testte ik de luier nog een keer. Toen zat de luier een stuk mooier (zie foto’s), er was nog voldoende groeiruimte om een hele tijd mee te gaan en de luier hield het best een tijdje uit. Helaas was hij wel nat bij zijn beentje aan 1 kant toen ik hem 3 uur later ging verschonen. Als ik hem eerder zou hebben verschoond zou het prima zijn gegaan en er is ook nog wel ruimte voor een extra booster. Ik zie dus wel mogelijkheden maar mijn favoriet is het niet.

 

Voordelen

  • Het is een heel mooie luier
  • Je hoeft alleen maar de inlegger naar binnen te vouwen na het wassen en drogen
  • Je kunt hem zo omdoen, klittenband dicht en klaar, een super simpele luier voor bijvoorbeeld bij oma of op de opvang.

Nadelen

  • Vrij snel lekkage
  • Lange droogtijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *