Creatief met luiers

Ik heb van alles en nog wat in huis qua luiers, snap in ones, tweedelig, strikluiers, hydrofielen, prefolds en ontelbare overbroekjes. Soms is dat wel eens onhandig want dan heb ik een voorgevormde luier waar ik het luierbroekje wat ik pak niet overheen krijg. Ik gebruik ook nog eens verschillende maten door elkaar, dus ik sta regelmatig een overbroekje om te hannesen om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik het er echt niet netjes overheen krijg, ook niet als ik van buitenaf probeer de luier er onder te proppen of het broekje drie keer opnieuw strak trek. Best onhandig!

Maar het heeft ook voordelen, zo is geen luierdag hetzelfde en kan ik kiezen waar ik op dat moment zin in heb. Lekker prutsen met touwtjes, dan pak ik de strikluiers, snel klaar, dan pak ik een snap-in-one, gegarandeerd heel lang droog, dan pak ik een voorgevormde luier met booster en een overbroekje met dubbele lekgootjes. De ongebruikte boosters van de ene luier zijn weer een mooie opvulling voor de andere luier en elk systeem is weer anders. Ik hoef me nooit te vervelen!

Helemaal leuk wordt het als je je luiers en toebehoren langzamerhand door en door kent en daar steeds creatiever van wordt. Zo heb ik laats een petit lulu snap-in-one systeem gekocht. Ik gebruik de overbroekjes al langer voor de nacht, eerst de newborn, nu ook de one size broekjes. Ik vind ze superfijn en nieuwsgierig als ik was moest ik dat snap-in-one systeem natuurlijk uitproberen.
Laatst had ik dat dus weer gebruikt en het overbroekje was nog keurig schoon dus ik dumpte de insert in de wasemmer en stond te kijken naar dat overbroekje en dacht ineens: die bamboolik snap-in-one inserts lijken qua vorm best wel op deze en ze hebben ook een drukkertje voor en eentje achter. Ik vind het in de bamboolik overbroekjes die net wat smaller zijn op de verkleinstand alleen zo’n gefrummel dus ze lagen ongebruikt in de la. En ja, het paste eigenlijk perfect, alleen ik vond de absorptie nog wat weinig maar de inlegger die bij bamboolik er bij hoort is wel erg dik. Ik keek naar de twee drukkers van de bamboolik insert waar de booster op geklikt moet worden en ik dacht ineens aan de peenutpads die eveneens ongebruikt in de la lagen omdat ik niet zo’n fan ben van poep in de overbroekjes. En ja hoor, die paste perfect! Zie hier mijn Petit Lulu/Bamboolik/Peenutpad snap-in-one luier! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *